Τα παιδιά με ΔΕΠΥ παρουσιάζουν αρκετά συχνά μαθησιακές δυσκολίες και δυσλεξία λογω της διάσπασης προσοχής που τα εμποδίζει να συγκεντρωθούν σε μια εργασία ώστε να την κατανοήσουν .Ο αρνητισμός προς κάθε νέα μάθηση είναι συχνά το κοινό γνώρισμα των παιδιών αυτών που δοκιμάζει την υπομονή και την αντοχή των γονέων η ακόμα και των δασκάλων που έχουν άγνοια του θέματος .
Το παιδί που δεν έχει διαγνωστεί από ειδικό ψυχολόγο συχνά χαρακτηρίζεται ως άτακτο και ο γονέας ανησυχεί και στεναχωριέται γιατί βλέπει ότι το παιδί του αφενός είναι κακός μαθητής και αφετέρου δεν είναι ικανό να αναλάβει τις ευθύνες που αναλογούν στην ηλικία του .
Όταν το παιδί παρουσιάσει δυσκολία συγκέντρωσης τότε αμέσως ο γονιός πρέπει να ζητήσει τη βοήθεια ψυχολόγου για να μπορέσει να δει το τυχών πρόβλημα του παιδιού του και να το βοηθήσει να το ξεπεράσει .
Μη ζητάτε απ το παιδί σας περισσότερα απ όσα μπορεί να προσφέρει και μη το αναγκάσετε να μάθει περισσότερα από όσα μπορεί να μάθει απλά γιατί το επίπεδο του δε συμβαδίζει με των άλλων παιδιών και οπωσδήποτε μη περιμένετε το πρόβλημα να λυθεί μετά τις πρώτες συνεδρίες .
Η υπερκινητικότητα θέλει χρόνο και προσπάθεια για να μπορέσει να μειωθεί και το παιδί πρέπει να νιώσει ότι έχει υποστηρικτές και όχι εξεταστές και κριτές στην κάθε του προσπάθεια.
Μη ξεχνάτε το πρόβλημα είναι του παιδιού σας ,όχι δικό σας και εκείνο πρέπει να κατανικήσει τον τρόπο λειτουργίας του και να το αντικαταστήσει με έναν τρόπο πιο λειτουργικό πιο δημιουργικό και πιο αποδεχτό για να προοδεύσει στη ζωή του .
Σκοπός δεν είναι στο παιδι με ΔΕΠΥ να επιβληθεί η μάθηση αλλά να δοθεί με τέτοιο τρόπο που θα το προσελκύσει ώστε να κάτσει περισσότερο χρόνο να ασχοληθεί με τη κάθε εργασία που αναλαμβάνει.
Όσο αδιάφορο σας είναι εσάς κάτι που δεν έχετε ασχοληθεί ποτέ γιατί δε σας ενδιέφερε τόσο και άλλο τόσο είναι να κάνει το παιδι σας το μάθημα που δε το συγκινεί οπότε φροντίστε να κάνετε τον τρόπο μάθησης πιο ενδιαφέρον λαμβάνοντας υπόψιν τα θέλω του παιδιού σας και πάντα φυσικά με τη βοήθεια και καθοδήγησή του ειδικού παιδαγωγού και ψυχολόγου .
Αν το παιδί νιώσει πιεσμένο και κουρασμένο από τη συνεχή μάθηση και μελέτη το πιο πιθανόν είναι να παρουσιάσει περισσότερο αρνητισμό και αντί όλη σας η προσπάθεια να λειτουργήσει θετικά θα έχετε χειρότερα αποτελέσματα οπότε βάλτε ένα λογικό χρονικό περιθώριο μελέτης δίνοντας στο παιδί την ευκαιρία να ξεκουράζεται ενδιάμεσα για να καθαρίζει το μυαλό του και να μπορεί να επεξεργάζεται τις πληροφορίες που του δίνετε δίνοντας του ταυτόχρονα την ευκαιρία να επιλέξει τον τρόπο ξεκούρασης φυσικά μέσα στο χρονικό όριο που καθορίσατε μαζί φροντίζοντας να μη παρεκκλίνει στο χρόνο του ώστε να μη νιώσει παγιδευμένο σε ένα πρόγραμμα που του επέβαλαν οι άλλοι αλλά και να έχει τα όρια που είναι απαραίτητα να υπάρχουν στη ζωή του .
Το παιδί που νιώθει σκλαβωμένο στις απαιτήσεις των άλλων έχει η δεν έχει μαθησιακές δυσκολίες δεν αποδίδει το μέγιστο των δυνατοτήτων του συνήθως από αντίδραση και πείσμα κι εμείς θέλουμε να έχουμε χαρούμενα ,ευτυχισμένα ,ελεύθερα παιδιά που θα γεμίσουν το μυαλό και τη καρδιά τους με γνώσεις, εμπειρίες και όμορφα θετικά συναισθήματα
Μαίρη Κουτρούμπα
Autism mania
M.K.

Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.