Οι πολιτικές εκστρατείες συχνά χρησιμοποιούν το φόβο ως μηχανισμό για να επηρεάσουν την κοινή γνώμη σε θέματα όπως η μετανάστευση και ο πόλεμος αλλά σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε στην αμερικανική Εφημερίδα Πολιτικών Επιστημών αυτή η στρατηγική δεν επηρεάζει όλους εξίσου το ίδιο.
Η μελέτη χρησιμοποίησε ένα μεγάλο δείγμα συναφών ανθρώπων, μεταξύ των οποίων:δίδυμα,αδέλφια, γονείς με παιδιά και μέλη οικογενειών.
Τα άτομα αξιολογήθηκαν ως προς συναφή θέματα τυποποιημένες κλινικά και χορηγούμενες συνεντεύξεις.Αξιολογώντας τις
απαντήσεις , οι ερευνητές μπόρεσαν να εντοπίσουν επιρροές από το περιβάλλον ,την προσωπική εμπειρία, αλλά επίσης και το πόσοι άνθρωποι είχαν γενετική προδιάθεση για να νιώσουν και να βιώσουν το φόβο και το ποια άτομα όχι.
Εξετάζοντας τους διαφορετικούς τρόπους με τους οποίους ο φόβος εκδηλώνεται σε μεμονωμένα θέματα και τον συσχετισμό του με τις πολιτικές συμπεριφορές, η μελέτη έδειξε ότι εκείνοι με μεγαλύτερη γενετική ευθύνη για να βιώσουν υψηλότερα επίπεδα κοινωνικού φόβου τείνουν να υποστηρίζουν περισσότερο τις πολιτικές κατά της μετανάστευσης και τη διαχωριστική πολιτική.
Με άλλα λόγια, η στάση του κοινωνικού φόβου και της αντι-μετανάστευσης, υπέρ του διαχωρισμού, είχε ισχυρή συσχέτιση. Ενώ τα άτομα με υψηλότερο επίπεδο κοινωνικού φόβου έδειξαν τις ισχυρότερες αρνητικές συμπεριφορές εκτός ομάδας, ακόμη και ένας χαμηλός βαθμός κοινωνικής φοβίας συνδέθηκε με σημαντικά λιγότερο θετικές συμπεριφορές εκτός ομάδας.
Ο Rose McDermott, συν-συγγραφέας και καθηγητής πολιτικών επιστημών στο Brown University, δήλωσε:
"Δεν είναι ότι οι συντηρητικοί άνθρωποι είναι πιο φοβισμένοι, ότι οι φοβισμένοι άνθρωποι είναι πιο συντηρητικοί. Οι άνθρωποι που φοβούνται την καινοτομία, την αβεβαιότητα, τους ανθρώπους που δεν ξέρουν και τα πράγματα που δεν καταλαβαίνουν, υποστηρίζουν περισσότερο τις πολιτικές που τους παρέχουν Με αίσθημα εγγύησης και ασφάλειας. "
Καθιστούν σαφές δε ότι η γενετική κληρονομιά είναι μόνο ένας παράγοντας που επηρεάζει τις πολιτικές προτιμήσεις και ότι η εκπαίδευση ήταν εξίσου σημαντική και επηρεάζοντας τις στάσεις εκτός ομάδας - οι μορφωμένοι άνθρωποι έδειχναν πιο υποστηρικτικές στάσεις γιατί η εκπαίδευση είχε μια σημαντική διαμεσολαβητική επίδραση στη συσχέτιση μεταξύ της συμπεριφοράς των γονέων και της συμπεριφοράς των παιδιών
Σύμφωνα με τους ερευνητές ο ορισμός του άγνωστου μπορεί να μετατοπίζεται σε χρόνο και τόπο με βάση την εμπειρία και την εκπαίδευση και μια γενετικά ενημερωμένη διάθεση φόβου είναι σχεδόν μόνιμη ή σταθερή .
Φυσικά απαιτούνται περισσότερες έρευνες για να αξιολογηθεί η επίδραση διαφορετικών γενετικών, βιολογικών και αναπτυξιακών οδών στον φόβο και ποιοι άλλοι παράγοντες μπορούν να επηρεάσουν τη στάση σε συνεννόηση με αυτές τις δυνάμεις, δήλωσε ο McDermott, αλλά υπάρχουν ακόμη αρκετά θέματα για τη μελέτη, όπως για παράδειγμα πως μια πολιτικά κατευθυνόμενη χειραγώγηση μπορεί να επηρεάσει αρνητικά περισσότερο ορισμένα άτομα από άλλα.Ο φόβος ως διάθεση από ένα χειραγωγουμενο κράτος απαιτεί μια γενετική προδιάθεση αν έχουμε αυτό σαν σκέψη μπορούμε να βγάλουμε πολλά και εποικοδομητικά συμπεράσματα βάση των οποίων θα γίνουν οι επόμενες μελέτες που πάνω σε αυτές θα βασιστεί το πολιτικό Μάρκετινγκ κομμάτων και πολιτικών ομάδων .
Ευχαριστώ τους
Rose McDermott ,Peter K. Hatemi από το Penn State University Lindon J. Eaves, ο Kenneth S. Kendler , Michael C. Neale του Πανεπιστημίου της Βιρτζίνια
Μετάφραση από τα Αγγλικά
Μαίρη Κουτρούμπα
Autism mania
M.K.

Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.