Social Icons

Πέμπτη 18 Αυγούστου 2011

Υπο-γραμμίσεις


Σταθεροί στο στόχο...
«Ευκαιρία αναζητούν ορισμένοι πολιτικοί για να καθυστερήσουν ή και να ματαιώσουν τις δύσκολες αποφάσεις που πρέπει να λάβουν προκειμένου η Ελλάδα να είναι εντάξει έναντι των εταίρων και δανειστών της, ειδικά μετά τη σημαντική συμφωνία του Ιουλίου. Λογικό είναι να μη θέλουν να επωμισθούν πολιτικό κόστος και να συνεχίσουν να λειτουργούν όπως έκαναν πάντα. Το φαινόμενο αυτό θα προκαλέσει νέα κρίση αξιοπιστίας της χώρας στην Ευρώπη, με ολέθριες αυτή τη φορά συνέπειες. Κανείς δεν πρέπει να παρασύρεται από τις συζητήσεις για την έκδοση ευρωομολόγων και να θεωρεί πως έτσι θα λυθούν "τζάμπα" τα προβλήματα της χώρας μας. Αν η Ελλάδα δεν τηρήσει τις δεσμεύσεις της, θα ενισχύσει την εικόνα μιας "διαφορετικής περίπτωσης" σε σχέση με την Ισπανία και την Ιταλία και θα δώσει όπλα σε όσους θεωρούν ότι το ελληνικό "πρόβλημα" δεν έχει λύση γιατί η Ελλάδα δεν θα έπρεπε να ανήκει στον σκληρό πυρήνα της Ε.Ε »

(από το κύριο άρθρο στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).


...απέναντι στο συνολικό πρόβλημα
«Απρόσμενη κάθετη βουτιά στην ανάπτυξη σημειώθηκε στη Γερμανία (...) αυξάνει επίσης σημαντικά τις πιθανότητες για επιβράδυνση της ανάπτυξης ολόκληρης της παγκόσμιας οικονομίας, αφού ανάλογα προβλήματα αντιμετωπίζουν και οι ΗΠΑ. Η ανάπτυξη στη Γερμανία, που είναι η "ατμομηχανή" της ευρωζώνης, σχεδόν μηδενίστηκε το δεύτερο τρίμηνο, όπως ανακοίνωσε χθες το Βερολίνο, αφού το ΑΕΠ της αυξήθηκε το β' τρίμηνο μόλις 0,1% σε σύγκριση με το α' τρίμηνο του 2011. Η μεγάλη αυτή υποχώρηση ανακοινώθηκε λίγες μόλις μέρες έπειτα από αντίστοιχο "καμπανάκι" της Γαλλίας, η οποία παρουσίασε και αυτή μηδενική ανάπτυξη για το ίδιο διάστημα. Την ίδια στιγμή ο ρυθμός αύξησης του ΑΕΠ υποχώρησε στο 0,2% σε τριμηνιαία βάση σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ενωση (...) Η βουτιά στο ευρωπαϊκό ΑΕΠ μάλιστα περιπλέκει ακόμη περισσότερο τη λήψη νέων μέτρων, αφού δείχνει πόσο δύσκολο είναι να επιτευχθεί η ισορροπία μεταξύ δημοσιονομικής προσαρμογής και ανάπτυξης, που είναι απαραίτητη για τη μείωση του χρέους ως ποσοστό του ΑΕΠ αλλά και την αύξηση της απασχόλησης (...) Σύμφωνα με τη γερμανική στατιστική υπηρεσία η μείωση στην ανάπτυξη οφείλεται στην ταχύτερη αύξηση των εισαγωγών σε σύγκριση με την αύξηση των εξαγωγών, τη μείωση στις καταναλωτικές δαπάνες και τη μείωση της οικοδομικής δραστηριότητας»

(το θέμα στα ΝΕΑ).

ΠΡΟΒΛΗΜΑ: «Η ανεργία έκανε από μήνα σε μήνα συνεχή άλματα, για να ανέλθει τον περασμένο Μάιο, επισήμως, στο 16,6% του ενεργού οικονομικού πληθυσμού, θερίζοντας περισσότερο τους νέους 15-25 ετών, το 40% των οποίων δεν βρίσκει δουλειά. Η ύφεση βάθαινε καθώς το πραγματικό Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν βυθίστηκε 6,9% το β' τρίμηνο φέτος, γεγονός που καθιστά επίφοβη την επίτευξη της επίσημης εκτίμησης για ύφεση 3,9% το 2011 μετά το 4,4% πέρυσι και 2% το 2009. Και τώρα έρχεται η έκρηξη ακάλυπτων επιταγών και απλήρωτων συναλλαγματικών για να επιβεβαιώσει τους χειρότερους φόβους. Τα φέσια, τον Ιούλιο, αυξήθηκαν εντυπωσιακά, με αποτέλεσμα να ανέλθουν σε 1,78 δισ. ευρώ για το 7μηνο φέτος, έναντι 1,1 δισ. το ίδιο χρονικό διάστημα πέρυσι»

(από το κύριο άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).

ΑΝΤΙΦΑΣΗ: «Η μείωση των κρατικών δαπανών είναι απαραίτητη προϋπόθεση για τη δημοσιονομική εξυγίανση και την ανάκαμψη της οικονομίας. Ομως η πρωτοφανής περικοπή που έχει γίνει στα εισοδήματα των χαμηλοσυνταξιούχων δεν υπακούει σε καμία οικονομική λογική»
 
(από το κύριο άρθρο στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ).

ΑΚΡΟΒΑΣΙΑ: «Ας μη γελιόμαστε, δεν είναι τόσο εύκολη η σύγκλιση των διαφορετικών απόψεων και συμφερόντων που υπάρχουν στον χώρο της Ευρωζώνης (...) Κάποιες κοινωνίες θα πρέπει να αποδεχθούν πως δεν είναι δυνατό να οδεύουμε προς μια ενωμένη Ευρώπη, αν δεν στηριχθούν και θωρακιστούν οι οικονομικά ασθενέστεροι. Και κάποιες άλλες ότι η συμμετοχή σε μια οικονομική κοινότητα συνεπάγεται αυτονόητα για κάθε κράτος την εκχώρηση ενός μέρους της κυριαρχίας του»
 
(από το κύριο άρθρο στο ΕΘΝΟΣ).

ΔΟΥΛΕΜΑ: «Το ελληνικό πρόβλημα αποτυπώνεται στα υλικά μιας χωριάτικης σαλάτας (...) Στο κατ' εξοχήν ελληνικό έδεσμα συναντάς συχνά ντομάτες Βελγίου και πιπεριές από το Ισραήλ (...) Στην ίδια σαλάτα πιθανόν το τυρί προέρχεται από τη Δανία, το λάδι από την Ισπανία και η ρίγανη από την... Κίνα! (...) Ξενοδοχεία σε περιοχές ονομαστές για συγκεκριμένα προϊόντα σερβίρουν στους πελάτες τα ίδια προϊόντα από τη Βουλγαρία και την Τουρκία. Αυτή την περίοδο στα σούπερ μάρκετ βρίσκεις μόνο λεμόνια Αργεντινής και πατάτες Κύπρου. Σχεδόν όλοι οι ξηροί καρποί εισάγονται από την Ασία και τη Λατινική Αμερική (...) Αντί να βρίζουμε στα καφενεία τη "σκύλα τη Μέρκελ" που δεν εγκρίνει το ευρωομόλογο - για να... δανειστούμε κι άλλο - ας γίνουμε αυτάρκεις σε αυτά που δίνει η ελληνική γη»  

(από άρθρο στα ΝΕΑ).

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative