Την λήψη έκτακτων μέτρων κατεπειγόντως για την στήριξη του ελαιολάδου και ζητά η ΓΕΣΑΣΕ με επιστολή της στην ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης προτείνοντας τη λήψη εκείνων των μέτρων που σε πρώτη φάση τουλάχιστον θα διασφαλίσουν την παραγωγή του ελάχιστου ορίου των 250.000 τόνων που απαιτούνται για την επιβίωση του κλάδου των Ελλήνων ελαιοπαραγωγών.
Στα μέτρα αυτά αναφέρθηκε μέσα από το star ο πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ελλάδος κ. Γιώργος Γονιωτάκης. Την τραγικότητα της κατάστασης επιβεβαίωσε και ο πρόεδρος της Ένωσης Ελαιουργικών Συνεταιρισμών Στυλίδας κ. Γιώργος Μπλούνας μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του star Κεντρικής Ελλάδας, τονίζοντας ότι χιλιάδες τόνοι ελαιολάδου και ελιάς μένουν αδιάθετοι στις αποθήκες τους περιμένοντας καλύτερες τιμές πώλησης τις επόμενες ημέρες.
www.lamiastar.gr
ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΣΤΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΑΥΤΑ ΕΧΟΥΝ ΠΕΣΕΙ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟΝ Ο ΕΛΑΙΟΠΑΡΑΓΩΓΟΣ ΝΑ ΚΑΛΥΨΕΙ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΤΟΥ .ΜΟΝΟΝ Η ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΑΥΤΩΝ ΜΕΣΩ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΝ ΣΤΟΝ ΕΛΑΙΟΠΑΡΑΓΩΓΟ ΕΝΑ ΛΟΓΙΚΟ ΚΕΡΔΟΣ.ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗ ΜΥΤΙΛΗΝΗ ΑΓΟΡΑΖΑΝ ΛΑΔΙ ΜΕ 2.50 ΕΥΡΩ. ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΕΦΤΑΝΕ ΤΟ ΕΞΤΡΑ ΠΑΡΘΕΝΟ ΤΑ 64 ΕΥΡΩ ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ ΤΑ 18 ΕΥΡΩ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ ΤΑ 25 ΕΥΡΩ. ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΛΙΕΣ ΣΤΥΛΙΔΟΣ ΚΑΝΤΕ ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΣΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΜΑΡΚΕΤ ΕΚΕΙ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΟΤΙ ΕΧΕΤΕ ΠΕΣΕΙ ΘΥΜΑΤΑ ΜΕΣΑΖΟΝΤΩΝ.ΔΕΝ ΕΧΩ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΕΛΙΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΛΕΠΩ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΝΑ ΔΙΝΟΥΝ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΛΟΠΕΡΝΑΝ ΟΙ ΜΕΣΑΖΩΝΤΕΣ.ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΑΝ ΕΙΧΑ ΤΕΤΟΙΟ ΠΡΟΙΟΝ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΔΙΕΘΕΤΑ ΣΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΑΚΟΥΩ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΓΝΩΡΙΖΩ ΟΤΙ ΟΙ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΟΜΩΣ Η ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΑΝΕΥ ΟΡΩΝ ΔΕΝ ΦΕΡΝΕΙ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ.
ΑπάντησηΔιαγραφή